Werken bij de Belastingdienst

Wordt Nederland binnenkort mede mogelijk gemaakt door jou?

Werken bij de Belastingdienst betekent een bijdrage leveren aan een beter Nederland. Want zonder belastingen geen geld voor goede zorg, onderwijs, veiligheid, sociale zekerheid, infrastructuur en andere uitgaven die we allemaal belangrijk vinden.

Tot de Belastingsienst behoren ook de Douane, Toeslagen en de FIOD. Jaarlijks behandelen wij voor Nederland tientallen miljoenen aangiften, toeslagen en douanecontroles. Het gaat bij onze organisatie dus om enorme hoeveelheden data en handelingen. Dat vraagt om een organisatie die 24 uur per dag en 7 dagen per week in bedrijf is. Een organisatie waar ruim 30.000 medewerkers, in kantoren verspreid over het hele land, belastingen heffen, innen en controleren, zorgen voor het uitbetalen van toeslagen, douanetaken verrichten en fraude opsporen. En dat allemaal tegen de achtergrond van regelmatig veranderende wetgeving waardoor werkprocessen snel moeten kunnen worden aangepast.

Voor iedereen een passende functie

Die bijdrage aan een beter Nederland kan je bij ons op verschillende niveaus leveren. De Belastingdienst is breed en de diversiteit aan werkzaamheden is enorm. Er zijn functies in praktisch elk vakgebied. Van medewerker ondersteuning tot accountant. En van Douane-expert tot ICT-specialist. En waar de ene medewerker zich vastbijt in ingewikkelde cijfers en gegevens, gaat de andere regelmatig op stap en met ondernemers in gesprek.

Organisatiecultuur

We ambiëren een werkomgeving waarin elke medewerker een sterke verbinding met de inhoud van het werk en de doelen van de organisatie voelt. We willen dat onze medewerkers resultaatgericht gedrag tonen. Dat betekent: afspraak is afspraak en verantwoording afleggen over het nakomen daarvan. Integriteit staat bij ons hoog in het vaandel.