Vacatures Controller vacatures

Snelgroeiende bedrijven hebben baat bij geïntegreerde finance-aanpak

Bron: Artikel Alice Tang, Director PwC - 15 april 2022

In een snel veranderende wereld is het altijd de vraag of bedrijven kunnen meegroeien in hetzelfde tempo. Aan de staat van de finance functie is vaak af te lezen of een bedrijf daadwerkelijk klaar is voor de toekomst. Vaak is deze niet ingericht op die snelle groei, en wordt het bedrijf geconfronteerd met een dilemma. Gaat u voor waardecreatie of voor compliant zijn? Alice Tang, finance expert van PwC gaat in dit blog in op dat dilemma en de oplossingen.

De worsteling van snelgroeiende bedrijven: compliance en non-communicatie

De mate waarin de finance functie meegroeit met het bedrijf is afhankelijk van het type bedrijf, en de grootte ervan. Ook de mate van volwassenheid - de cyclus waarin het bedrijf zich bevindt - speelt een rol. Grote bedrijven hebben meestal een finance functie met veel expertise in IT en data analyse. Daardoor krijgen ze bepaalde noodzakelijke veranderingen makkelijker gedaan.

Bedrijven die dat niet hebben, zitten er een beetje tussenin, zoals scale-ups die heel snel groeien. Bij deze bedrijven ziet u een finance functie die niet mee kan gaan met de groeispurt van het bedrijf. Medewerkers binnen de finance functie worden dan bijvoorbeeld gevraagd rapportages op te leveren die voldoen aan de wet- en regelgeving. Tegelijkertijd vraagt de business diezelfde medewerkers inzichten en data aan te leveren, want die zijn belangrijk om de juiste beslissingen te nemen voor waardecreatie. Als u daar met drie medewerkers zit die normaalgesproken alleen de boekhouding doen, bent u op zijn zachts gezegd niet voorbereid. Verder zien wij ook dat er meer en meer regulering bij komt en dat deze ook steeds complexer wordt waardoor je genoodzaakt bent om je processen en systemen hierop dient aan te passen om de juiste rapportages eruit te kunnen krijgen. Als bedrijf wordt u voor de keuze gesteld: gaat u uw finance functie inzetten voor waardecreatie of voor compliance, en vervolgens aan alle eisen voldoen? Een bedrijf wil waarde creëren, maar ook compliant zijn. Dus het moet allebei.

Lees verder >>

Wil je dit nieuwsbericht verder delen?
Contactgegevens

CareerGuide

Postbus 60184
1320 AE Almere

Tel: 036 - 7440 136

KvK 32090652
ING Bank NL91INGB065.42.67.456
BTW NL.8106.57.041.B01

Wie we zijn

Controlcarriere.nl is onderdeel van het platform van CareerGuide, 25 vacaturebanken voor specialisten!
Onze vacaturebanken (geen bemiddeling) bieden professionals relevante vacatures binnen hun expertise.

Ook een vacature plaatsen? Neem contact met ons op of stuur hem in via dit formulier.