vergrootglas
Vacatures voor Controllers

Overzicht van nieuws, interviews, rapporten en video's voor controllers

 • Klaas KNot haalt hard uit naar maatregelen ECB

  Klaas KNot haalt hard uit naar maatregelen ECB

  Bron: DNB - 13-09-2019
  Klaas Knot, president van De Nederlandsche Bank en lid van de Raad van Bestuur van de ECB, spreekt zich tegen het pakket uit. "Dit brede pakket aan maatregelen, en met name het opnieuw opstarten van het aankoopprogramma van obligaties staat in geen verhouding tot de huidige economische omstandigheden, en er zijn gegronde redenen om de effectiviteit in twijfel te trekken.
 • Kees Tillema: De zekerheid én onzekerheid van cijfers

  Kees Tillema: De zekerheid én onzekerheid van cijfers

  Bron: CMWeb - 11-09-2019
  Risico’s willen we graag vatten in cijfers en percentages. Maar waar gaan de cijfers eigenlijk om en over? En hoe zeker of onzeker zijn cijfers? Kees Tillema laat zien hoe u dit in breder perspectief kunt zien. En hoe ziet de rol van de controller richting de accountant en de toezichthouder er dan uit?
 • Financials moeten een time out nemen: waarom zijn wij hier op aarde?

  Financials moeten een time out nemen: waarom zijn wij hier op aarde?

  Bron: Executive Finance - 03-09-2019
  In een tijd dat digitalisering en technische innovatie het professioneel werkveld dagelijks veranderen, moeten financials zo nu en dan een time-out nemen om na te denken over die essentiële vraag: waartoe zijn wij als bedrijf hier op aarde? Met die boodschap komt Jeroen van den Hoven, professor Ethiek en Informatie Technologie aan de TU in Delft.
 • Waarom liquiditeitsprognose zo belangrijk is

  Waarom liquiditeitsprognose zo belangrijk is

  Bron: Artikel Frans Bon op CMWeb - 02-09-2019
  Het komt nog te vaak voor dat een onderneming winst maakt, maar door gebrek aan liquiditeiten in de problemen komt. Vooral snelgroeiende ondernemingen hebben hiermee te maken. Cm: nieuwspanellid Frans Bon legt uit waarom een liquiditeitsprognose belangrijk is.
 • “Digitalisering en daarmee automatisering worden steeds meer het vertrekpunt van controle.”

  “Digitalisering en daarmee automatisering worden steeds meer het vertrekpunt van controle.”

  Bron: Mona de Boer - Director Data Analytics (Assurance) PwC / AccountantWeek - 01-09-2019
  Mona de Boer legt uit hoe PwC menselijke én kunstmatige intelligentie combineert in de auditpraktijk. 'We werken met een aantal gestandaardiseerde data-analyse toepassingen die onze accountants bij een breed spectrum aan organisaties en sectoren ondersteunen in verschillende fases van de controle.'
 • ‘Financial moet goed gesprek over grijs gebied kunnen voeren’

  ‘Financial moet goed gesprek over grijs gebied kunnen voeren’

  Bron: In gesprek met Bart van de Ven, Group Sales cfo Atos op CMWeb.nl - 29-08-2019
  Eén onderdeel uit het raamwerk van de high performance financiële functie, spreekt Van de Ven met name aan: hoe kijkt de operatie aan tegen de financiële functie? En is de financial daadwerkelijk een volwaardig gesprekspartner? ‘In het algemeen is het gevaar dat finance te veel gezien wordt als de leverancier van cijfers, rapporten en compliance. Als boeman. Maar volwaardig gesprekspartner zijn en sturend invloed hebben, is compleet wat anders.
 • Cover Talent Trends 2019

  Talent Trends 2019

  Rapport van PwC - 20-08-2019
  Four out of five CEOs bemoaned their employees’ lack of essential skills and identified that as a threat to growth.T he workplace model is moving from a state of relative stability that has been in place for decades to a condition typified by constant change, with no final destination. Organisations will have many practical obstacles to face along the way, against a backdrop of employee anxiety and radical social adjustment.
 • Intern toezicht op strategievorming

  Intern toezicht op strategievorming

  Bron: Michiel de Vries en Ewald Breunesse op Management Impact - 14-08-2019
  Commissarissen zijn op zoek naar middelen om hun toezichthoudende taak optimaal te kunnen vervullen. De Strategic Control Lemniscaat en het Business Model Canvas bieden hierbij uitkomst.
 • Cover Toezicht op outsourcing bij financiële instellingen wordt omvangrijker

  Toezicht op outsourcing bij financiële instellingen wordt omvangrijker

  Rapport van KPMG - 13-08-2019
  De Richtlijn heeft een verregaande impact op de financiële sector en met name voor banken en hun serviceproviders. Het governance framework van de instellingen dient te worden geëvalueerd en mogelijk herzien op meerdere aspecten om naleving van de nieuwe regelgeving te waarborgen. Daarnaast wordt het met de toename van uitbestedingen steeds belangrijker dat financiële instellingen een goede interne beheersing hebben. Hierbij spelen ingebouwde controles een belangrijke rol, zoals het 'three lines of defence'-model waarbij functiescheiding en monitoring door onafhankelijke afdelingen worden nageleefd. Het aanpassen van het governance framework, de outsourcingspolicy, processen, outsourcingsovereenkomsten en dergelijke kost veel tijd en dient grondig, maar vooral ook tijdig, te gebeuren om sancties van toezichthoudende instanties te voorkomen.
Contactgegevens

CareerGuide

Transistorstraat 7
1322 CJ Almere

Postbus 60184
1320 AE Almere

Tel: 036 - 7440 136

KvK 32090652
ING Bank NL91INGB065.42.67.456
BTW NL.8106.57.041.B01

Wie we zijn

Controlcarriere.nl is onderdeel van het platform van CareerGuide, 25 vacaturebanken voor specialisten!
Onze vacaturebanken (geen bemiddeling) bieden professionals relevante vacatures binnen hun expertise.

Ook een vacature plaatsen? Neem contact met ons op:


Nienke Smit   Pieter Lammers
Nienke Smit
n.smit@careerguide.nl
06-41454957
  Pieter Lammers
p.lammers@careerguide.nl
06-41454956
Linkedin    Twitter    Contact met Nienke Smit via WhatsApp   Linkedin    Twitter    Contact met Pieter Lammers via WhatsApp