Vacatures Controller vacatures
Mario Mazul

De druk op organisaties om in control te zijn wordt steeds groter

Interview met Mario Mazul - Senior Consultant Risk Assurance bij PwC

‘In de huidige onzekere tijden is er bij bedrijven meer behoefte dan ooit om ‘in control’ te zijn. Stakeholders vragen hier om en toezichthouders dwingen het af met nieuwe wet- en regelgeving. IFRS 16, de hervorming van IFRS 9, IAS 1 en de nieuwe Europese privacywetgeving zijn daar enkele recente voorbeelden van. Wij helpen organisaties de beheersing van de bedrijfsvoering zeker te stellen en zo de business optimaal te ondersteunen.

Mooi voorbeeld daarvan is een erg leuk project dat we onlangs met ons team hebben afgerond, waarbij we een scale-up hebben geholpen aan een future proof GRC raamwerk. Het betrof hier een jong bedrijf dat in de afgelopen jaren hard gegroeid was. Zo hard dat de organisatie amechtig hijgend achter het succes aanliep. Wij hebben het management geholpen de grip op de organisatie te herstellen door processen in kaart te brengen, risico’s te benoemen en daar beheersmaatregelen op ontwikkelen en af te stemmen.’

Mario Mazul is Senior Consultant Risk Assurance bij PwC. Hij studeerde Accountancy & Control aan de UvA en zocht een baan waarbij er veel ruimte en aandacht is voor persoonlijke en professionele groei. ‘Vooraf schetst PwC heel duidelijk je groeipad en worden alle middelen ingezet om dat ook te realiseren. Collega’s, personal coaches, de associate academy en individuele opleidingen zorgen dat je steeds meer verantwoordelijkheid aankan. En nu ik ook mijn Register Controller (RC) opleiding heb afgerond ligt een managementpositie in het verschiet.

COVID 19

‘Al een jaar kom ik bijna niet meer bij klanten. Hoewel we ons werk ook prima op afstand kunnen doen ervaar ik dat wel als een gemis. Een workshop organiseren om de risico’s in kaart te brengen heeft toch meer dynamiek als je dat live doet. Gelukkig is het eind in zicht en verheug ik me er op om weer door het land te trekken.

Die afwisseling van klanten en opdrachten is toch wel het allerleukste aan deze baan. Ik werk bijvoorbeeld voor multinationals, private equity huizen, overheid en MKB. Rijp en groen door elkaar en in verschillende rollen. Soms als Consultant om een assurance raamwerk op te zetten of een bestaande te verbeteren, soms als techneut om nieuwe tooling uit te rollen en soms als de Internal Auditor van het bedrijf om audits te doen. Zo zie en leer je veel.’

Senior Associate

Zoals gezegd wordt de druk op organisaties om in control te zijn steeds groter evenals de mogelijkheden die organisaties hiervoor hebben, zoals systemen en de hoeveelheid aan data die een organisatie tot haar beschikking heeft om risico’s inzichtelijk te verkrijgen. Vind jij het uitdagend om ze daarbij te helpen, dan komen we graag met je in contact. Je vindt het leuk om je te verdiepen in nieuwe technologie en bent een kei in het analyseren van bedrijfsprocessen, data en risico’s en weet dit te vertalen naar degelijke AO/IC en interne beheersmaatregelen. Iets voor jou?

Kijk dan naar onze vacatures >>

Wil je dit interview verder delen?

Geplaatst op 13 april 2021
Contactgegevens

CareerGuide

Postbus 60184
1320 AE Almere

Tel: +31 36 7440 136

KvK 32090652
ING Bank NL91INGB065.42.67.456
BTW NL.8106.57.041.B01

Wie we zijn

Controlcarriere.nl is onderdeel van het platform van CareerGuide, 25 vacaturebanken voor specialisten!
Onze vacaturebanken (geen bemiddeling) bieden professionals relevante vacatures binnen hun expertise.

Ook een vacature plaatsen? Neem contact met ons op of stuur hem in via dit formulier.