Vacatures Controller vacatures
Morven van Sliedregt

Mijn ervaring als topsporter komt mij hier goed van pas

Interview met Morven van Sliedregt - Product Owners IFRS 17 bij NN, ex-topsporter, doorzetter en verbinder

‘Complexe vraagstukken vormen de rode draad door mijn werk. Mijn ervaring als topsporter kan ik daarbij goed gebruiken. Tot vier jaar geleden speelde ik korfbal op topniveau. Overal in Europa speelde ik wedstrijden. Totdat het helemaal mis ging. Tijdens een wedstrijd ben ik door mijn knie gegaan en heb ik letterlijk alles afgescheurd. Je kon het vanaf de zijlijn horen. 

De juiste mindset

Topsportprestaties, maar ook herstel na zwaar blessureleed, vragen om doorzettingsvermogen. Een eigenschap die mij bij NN goed van pas komt. Ik heb tegenslag gekend. Maar voor mij is opgeven geen optie. Als ik ergens aan begin, weet ik misschien nog niet hoe ik het ga doen. Maar wat ik wel weet: ik gá het doen!’ Terugkeren op het allerhoogste niveau kon ik wel vergeten. Het betekende het einde van mijn korfballoopbaan. Maar stil zitten past niet bij mij, inmiddels ben ik begonnen met hardlopen. Met een kniebrace is dat goed te doen. Samen met wat trainees van NN ben ik zelfs op tennisles. Weer kunnen sporten bevalt heel goed.’ Om tegenslag te overwinnen blijf ik mijzelf uitdagen. Lukt dat? Dan geeft het een enorme kick. Lukt dat niet? Ga dan iets anders doen. Die mindset neem ik mee in mijn werk. 

Verantwoordelijkheid

Aan het einde van mijn master Econometrie kreeg ik de mogelijkheid om mijn scriptie te schrijven bij NN. Als echte Rotterdammer was werken in de mooie toren aan het Weena iets wat al lang op mijn wensenlijstje stond. Dus een vinkje op de bucketlist. Inmiddels heb ik het traineeship afgerond en werk ik als Product Owner op het IFRS 17-project. Dat laatste staat voor de International Financial Reporting Standard, die in mei 2017 is uitgegeven. Onze financiële rapportages moeten per 1 januari 2023 aan deze nieuwe standaard voldoen. Dat heeft gevolgen voor onze huidige financiële verslaglegging en voor alle systemen en processen daaromheen. Als Product Owner ben ik verantwoordelijk voor het implementeren van een softwaresysteem dat Nationale-Nederlanden heeft gekocht om straks volgens de nieuwe standaard te kunnen werken.

Van elkaar leren en elkaar versterken

Ik ben altijd sportief geweest. Naast korfbal, surfte ik ook veel. Twee totaal verschillende sporten, maar met overeenkomsten: Voor beide sporten heb je durf, uithoudingsvermogen en wilskracht nodig. Wat je leert van de ene sport, kun je toepassen in de andere sport. Dat zie ik ook in mijn werk als Product Owner. Hiervoor werk ik met veel verschillende disciplines samen - accountants, actuarissen, IT’ers. Door samen te werken zie je verschillende perspectieven en kun je van elkaar leren en elkaar versterken.

Ga de uitdaging aan!

‘NN is een groot bedrijf. Er is hier dan ook van alles mogelijk. Veel meer dan je in eerste instantie zou denken. Toen ik studeerde had ik bijvoorbeeld nog nooit van IFRS 17 gehoord. Nu werk ik al een paar jaar met veel plezier op dit project. Ik krijg veel vrijheid en verantwoordelijkheid, wat getuigt van vertrouwen dat mijn managers in mij stellen. Tegen iedereen die weleens aan NN als werkgever heeft gedacht zou ik dan ook willen zeggen: ga de uitdaging aan!’

Wil je dit interview verder delen?

Geplaatst op 13 januari 2021
Contactgegevens

CareerGuide

Postbus 60184
1320 AE Almere

Tel: +31 36 7440 136

KvK 32090652
ING Bank NL91INGB065.42.67.456
BTW NL.8106.57.041.B01

Wie we zijn

Controlcarriere.nl is onderdeel van het platform van CareerGuide, 25 vacaturebanken voor specialisten!
Onze vacaturebanken (geen bemiddeling) bieden professionals relevante vacatures binnen hun expertise.

Ook een vacature plaatsen? Neem contact met ons op of stuur hem in via dit formulier.