Vacatures Controller vacatures
Financials bij

Financiƫle expertise met sociale voelsprieten

Interview met Financials bij - de Rijksoverheid

Drie financieel specialisten vertellen over wat hun werk bij de rijksoverheid extra uitdagend maakt. De vooroordelen, de maatschappelijke relevantie, de druk op de ketel, de invloed van data. 'Door het publieke belang is iedereen heel gedreven om het goede te doen. Collega’s zijn enorm betrokken bij wat er is gebeurd en hoe het beter kan.'

Lees meer over hun rol en hun ervaringen in dit ezine

_____________________________________________________

 

Kim Aben, Business Controller Belastingdienst:

‘Alle ministeries hebben te maken met grote politieke en maatschappelijke druk, waardoor zaken vaak snel voor elkaar moeten zijn. Dat geeft dynamiek en reuring. Bijvoorbeeld rond de toeslagenaffaire. Er was bij de Belastingdienst veel druk om snel met ingrijpende verbetermaatregelen te komen. Daar moeten natuurlijk wel de middelen voor zijn, en daar denkt een business controller over mee.

Lees verder >>

Xander Sinnige, Directiecontroller:

Als controller geef je inzicht en overzicht. Natuurlijk werken we daarvoor ook met traditionele instrumenten als begrotingen en jaarcycli. Maar ons vakgebied zal zich steeds meer toespitsen op datatoepassingen. In het verleden werkten we alleen met financiële bronnen, nu werk ik ook met data uit systemen van bijvoorbeeld onze ICT-leverancier. Door data slim te combineren, krijg je een veel rijker voortgangsbeeld. Daardoor wordt je advies als controller ook beter en je werk interessanter. 

Lees verder >>

 Rachida Belmoussa, controller Programma Omgevingswet:

Als controller probeer je aan de voorkant te staan van alle beleidsthema’s waar geld mee gemoeid is. Je houdt toezicht op de rechtmatigheid van de begrotingsuitgaven. De rol van spin-in-het-web vind ik ontzettend leuk: ik sta midden in de organisatie en mijn netwerk is groot. Zo werk ik samen met diverse collega’s binnen BZK, maar ook met collega’s van andere ministeries.

Lees verder >>

Wil je dit interview verder delen?

Geplaatst op 28 september 2021
Contactgegevens

CareerGuide

Postbus 60184
1320 AE Almere

Tel: 036 - 7440 136

KvK 32090652
ING Bank NL91INGB065.42.67.456
BTW NL.8106.57.041.B01

Wie we zijn

Controlcarriere.nl is onderdeel van het platform van CareerGuide, 25 vacaturebanken voor specialisten!
Onze vacaturebanken (geen bemiddeling) bieden professionals relevante vacatures binnen hun expertise.

Ook een vacature plaatsen? Neem contact met ons op of stuur hem in via dit formulier.