Vacatures voor Controllers
Ivy Jeuken

Een organisatie waar maatschappelijke betrokkenheid ook echt in het DNA zit.

Interview met Ivy Jeuken - Beleidsmedewerker bij DNB

“Na twee jaar als consultant bij een organisatieadviesbureau gewerkt te hebben, besloot ik meer mijn hart te volgen. Ik ging op zoek naar een baan waarin ik een maatschappelijke bijdrage kon leveren. Bij een organisatie waar maatschappelijke betrokkenheid ook echt in het DNA zit. En waar ik me zowel vakinhoudelijk als op het gebied van persoonlijke vaardigheden kon ontwikkelen. Die baan vond ik bij DNB.”

Ivy Jeuken is beleidsmedewerker bij de divisie Resolutie. Ze studeerde business economics aan Maastricht University. “Ik houd me voornamelijk bezig met het Depositogarantiestelsel (DGS), dat banktegoeden garandeert als een bank failliet gaat - tot EUR 100.000 per rekeninghouder. In het voorjaar van 2017 hebben we bijvoorbeeld in overleg met de banken een beleidsregel opgesteld. Daarin staat welke informatie een bank moet kunnen aanleveren zodat DNB binnen zeven werkdagen namens het DGS kan uitkeren. Vervolgens hebben we deze beleidsregel vertaald naar een praktisch handboek. Daarnaast werk ik als resolution officer en stel ik voor een aantal middelgrote Nederlandse banken resolutieplannen op. In een resolutieplan staat hoe we een bank die faalt afwikkelen.”

Verschillende mensen
“DNB heeft een groot aantal verschillende taken. Wij zijn centrale bank, toezichthouder, resolutie- en DGS-autoriteit én adviseur van de overheid. Deze taken bijten elkaar soms en dat houdt ons scherp en maakt het werk interessant. Er lopen heel veel verschillende mensen rond bij DNB. Van onderzoeker tot applicatiebouwer en van jurist tot communicatieadviseur, je komt ze allemaal tegen in één gebouw. Ik ben een sociaal persoon en houd ervan verbinding te maken met al die verschillende mensen. DNB biedt daar ook volop mogelijkheden toe: er worden regelmatig borrels georganiseerd, er zijn sportfaciliteiten en je kunt opleidingen volgen waar je collega’s van andere afdelingen leert kennen.”

Geïnspireerd
“Ik ben erg geïnspireerd door de manier waarop DNB invulling geeft aan haar brede maatschappelijke taak. Een mooi voorbeeld hiervan is het onderzoek dat DNB doet naar de transitie naar een duurzamere economie. In principe geen kerntaak, maar wel ontzettend belangrijk. Inmiddels is DNB toonaangevend op dit gebied.”

Start-up
“De divisie Resolutie bestaat pas sinds 2015 en we zijn nog echt in opbouw. We voelen ons een ‘start-up’ binnen DNB en krijgen de gelegenheid om nieuwe dingen uit te proberen en uit te vinden. Dit vergt creativiteit en doorzettingsvermogen. Het werk is daardoor erg divers en uitdagend.”

Wil je dit interview verder delen?
Geplaatst: 22-11-2018
Contactgegevens

CareerGuide

Transistorstraat 7
1322 CJ Almere

Postbus 60184
1320 AE Almere

Tel: 036 - 7440 136

KvK 32090652
ING Bank NL91INGB065.42.67.456
BTW NL.8106.57.041.B01

Wie we zijn

Controlcarriere.nl is onderdeel van het platform van CareerGuide, 25 vacaturebanken voor specialisten!
Onze vacaturebanken (geen bemiddeling) bieden professionals relevante vacatures binnen hun expertise.

Ook een vacature plaatsen? Neem contact met ons op:


Nienke Smit   Pieter Lammers
Nienke Smit
n.smit@careerguide.nl
06-41454957
  Pieter Lammers
p.lammers@careerguide.nl
06-41454956
             
×

Wil je ons helpen onze sites te verbeteren?

CareerGuide en haar niche vacaturesites bestaan alweer bijna 20 jaar. In die jaren zijn we meegegroeid met de digitale ontwikkelingen en de wensen van onze bezoekers.

Om nog beter inzicht te krijgen in de (toekomstige) wensen en behoeftes van onze bezoekers, hebben we een enquete opgesteld. Want goed genoeg is ons niet goed genoeg, we willen graag de toekomst een stap voor zijn! Wil je ons hiermee helpen door onderstaande enquete in te vullen?

>> Ga naar de enquete

Het onderzoek zal ongeveer 5 minuten van je tijd in beslag nemen. Er zal betrouwbaar met je gegevens worden omgegaan en de resultaten worden geheel anoniem verwerkt.