Dit waren de meestgestelde vragen tijdens de Intermediairdagen van de Belastingdienst

Bekende zaken als de BPM en de bijtelling voor auto’s van de zaak, maar ook platformrichtlijn DAC7 en excessief lenen waren onderwerpen waarover de Belastingdienst veel vragen kreeg tijdens de Intermediairdagen die afgelopen maand werden gehouden. Deze week volgt nog een online variant.

De Belastingdienst hield van 7 november tot 6 december de jaarlijkse Intermediairdagen om fiscaal dienstverleners bij te praten. Deze week worden van dinsdag tot en met donderdag nog online sessies gehouden. De fiscus gaf alvast een overzicht van de meestgestelde vragen.

Overgangsrecht BPM bestelauto’s

Met ingang van 1 januari 2025 wordt er BPM geheven over bestelauto’s, met uitzondering van de zero-emissievoertuigen. Fiscaal dienstverleners wilden weten wat er gaat veranderen in de BPM-heffing voor bestelauto’s met een Datum Eerste Toelating van vóór 1 januari 2025. ‘Het antwoord op deze vraag is dat er voor die bestelauto’s niets verandert. De huidige wet- en regelgeving blijft van toepassing voor auto’s met een Datum Eerste Toelating van vóór 1 januari 2025. Dit is vastgelegd in een overgangsrecht. Dit overgangsrecht wordt met ingang van 1 januari 2030 beëindigd.’

Bron: accountancyvanmorgen.nl | Klik hier voor het originele bericht